Zaštita podakata

Zalažemo se za zaštitu vaših ličnih podataka i vašeg prava na privatnost. Vašu privatnost shvatamo vrlo ozbiljno. U ovoj politici privatnosti nastojimo vam na što jasniji način objasniti koje podatke prikupljamo, kako ih koristimo i koja prava imate u vezi s tim. Ako postoje neki uvjeti u ovoj politici privatnosti s kojima se ne slažete, prestanite koristiti našu web stranicu i naše usluge.

Kada posjetite našu web stranicu i koristite naše usluge, povjeravate nam svoje lične podatke.

Ova politika privatnosti primjenjuje se na sve podatke prikupljene putem naše web stranice, e-pošte, i/ili bilo koje povezane usluge, prodaju, marketing ili događaje (zajedno ih u ovoj politici privatnosti nazivamo “usluge”).

KOJE INFORMACIJE PRIKUPLJAMO?

Lične podatke koje nam otkrivate. Prikupljamo lične podatke koje nam dobrovoljno dajete prilikom apliciranje za uslugu izražavajući interes za dobijanjem informacija o nama ili našim proizvodima i uslugama, prilikom učestvovanja u aktivnostima povezanih sa uslugama ili nas na neki drugi način kontaktirate.

Lični podaci koje prikupljamo ovise o kontekstu vaše interakcije s nama i uslugama, izborima koje donosite i proizvodima i značajkama koje koristite. Lični podaci koje prikupljamo mogu uključivati sljedeće:

Javno dostupni lični podaci. Prikupljamo ime, djevojačko prezime, prezime i nadimak; trenutna i bivša adresa; adrese e-pošte; i drugi slični podaci.

Lični podaci koje ste dali. Prikupljamo finansijske podatke (broj kreditne kartice, istorija kupovine, fakture); i drugi slični podaci. Prikupljamo lozinke, savjete za lozinke i slične sigurnosne informacije koje se koriste za provjeru autentičnosti i pristup računu.

Podaci o plaćanju. Prikupljamo podatke potrebne za obradu vašeg plaćanja ako kupujete, kao što je broj vašeg instrumenta plaćanja (poput broja kreditne kartice) i sigurnosni kôd povezan s vašim instrumentom plaćanja. Finansijske institucije i izdavaoci elektronskog novca pohranjuju sve podatke o plaćanju. Veze i pravila za njihovu politiku privatnosti morate samostalno zahtijevati od njih ili ih istražiti na njihovim web stranicama.

Svi lični podaci koje nam date moraju biti istiniti, potpuni i tačni i morate nas obavijestiti o svim promjenama takvih ličnih podataka.

Podaci se automatski prikupljaju. Automatski prikupljamo određene podatke kada posjetite web stranicu. Ove informacije ne otkrivaju vaš specifičan identitet (poput vašeg imena ili podataka za kontakt), ali mogu uključivati informacije o uređaju i upotrebi, kao što su vaša IP adresa, karakteristike preglednika i uređaja, operativni sistem, jezičke postavke, URL-ovi upućivanja, naziv uređaja, država, lokacija, informacije o tome kako i kada koristite naše usluge i druge tehničke informacije. Ove informacije su prije svega potrebne za održavanje sigurnosti i rada naših usluga, te za potrebe interne analize i izvještavanja.

Kao i mnoga druga privredna društva, i mi prikupljamo podatke putem kolačića i sličnih tehnologija.

Mrežni identifikatori. Prikupljamo identifikatore kolačića ili druge, poput onih koji se koriste za analitiku i marketing; i druge slične podatke.

KAKO KORISTIMO VAŠE INFORMACIJE?

Lične podatke prikupljene putem naših usluga koristimo u razne poslovne svrhe opisane u nastavku. Obrađujemo vaše lične podatke u ove svrhe oslanjajući se na naše legitimne poslovne interese, kako bismo s vama sklopili ili izvršili ugovor, uz vaš pristanak, i/ili u skladu s našim zakonskim obvezama. Uz svaku dolje navedenu svrhu navodimo posebne osnove obrade na koje se oslanjamo.

Koristimo podatke koje prikupljamo ili primamo:

(1) U svrhu ispunjavanja i upravljanja narudžbama i kupovinama. Možemo koristiti vaše podatke za ispunjavanje i upravljanje vašim narudžbama, plaćanjima, povratima i razmjenom koje obavite putem korištenja naše usluge. (2) Da zatražimo povratne informacije. Možemo koristiti vaše podatke kako bismo zatražili povratne informacije i kontaktirali vas o vašem korištenju naših usluga. (3) Da bismo izvršili naše uslove, uslove i politike za poslovne svrhe, pravne razloge i ugovore. (4) Da odgovorite na pravne zahtjeve i spriječite štetu. Ako primimo sudski poziv ili drugi pravni zahtjev, možda ćemo morati pregledati podatke koje posjedujemo kako bismo utvrdili kako odgovoriti. (5) Za pružanje usluga korisniku. Možemo koristiti vaše podatke kako bismo vam pružili traženu uslugu.

HOĆE LI VAŠI PODACI BITI PODJELJENI SA NEKIM?

Možemo obrađivati ili dijeliti podatke na osnovu sljedeće pravne osnove:

(1) Pristanak. Možemo obraditi vaše podatke ako ste nam dali poseban pristanak za korištenje vaših ličnih podataka u određenu svrhu. (2) Izvršenje ugovora. Ako smo s vama sklopili ugovor, možemo obrađivati vaše lične podatke kako bismo ispunili uslove našeg ugovora. (3) Zakonske obaveze. Možemo otkriti vaše podatke tamo gdje smo zakonski dužni to učiniti kako bismo se pridržavali važećeg zakona, vladinih zahtjeva, sudskog postupka, sudskog naloga ili pravnog postupka, kao što je odgovor na sudski nalog ili poziv na sud (uključujući odgovor javnim vlastima da ispune zahtjeve nacionalne sigurnosti ili provođenja zakona). (4) Vitalni interesi. Možemo otkriti vaše podatke ako smatramo da je potrebno istražiti, spriječiti ili poduzeti mjere u vezi s potencijalnim kršenjem naših pravila, sumnjom na prijevaru, situacijama koje uključuju potencijalne prijetnje po sigurnost bilo koje osobe i nezakonite aktivnosti, ili kao dokaz u parnice u koje smo uključeni. Tačnije, možda ćemo morati obraditi vaše podatke ili podijeliti vaše lične podatke u sljedećim situacijama: (5) Dobavljači, konsultanti i drugi pružatelji usluga trećih strana. Vaše podatke možemo dijeliti s dobavljačima trećih strana, pružateljima usluga, izvođačima ili agentima koji za nas ili u naše ime obavljaju usluge i zahtijevaju pristup takvim podacima za obavljanje tog posla. Primjeri uključuju: obradu plaćanja, analizu podataka, dostavu e-pošte, usluge hostinga, korisničku podršku i marketinške napore. Možemo dopustiti odabranim trećim stranama da koriste tehnologiju praćenja usluga, što će im omogućiti da prikupljaju podatke o vašoj interakciji sa uslugama tokom vremena. Ove se informacije mogu koristiti za, između ostalog, analizu i praćenje podataka, utvrđivanje popularnosti određenog sadržaja i bolje razumijevanje mrežnih aktivnosti. Osim ako nije opisano u ovoj politici, ne dijelimo, prodajemo, iznajmljujemo ili trgujemo bilo kojim vašim podacima sa trećim stranama u njihove promotivne svrhe. Imamo ugovore sa našim procesorima podataka. To znači da oni ne mogu učiniti ništa s vašim ličnim podacima ako im mi to ne naložimo. Oni neće dijeliti vaše lične podatke ni s jednom drugom organizacijom osim s nama. Oni će ga sigurno držati i čuvati ga u periodu koji mi uputimo.

SA KIME ĆE VAŠI PODACI BITI PODIJELJENI?

Vaše podatke dijelimo i otkrivamo samo sa sljedećim trećim stranama: Google Cloud Platform, Google Site Search, Google Drive Backup, Google Sign-In, Shopify. Ako smo vaše podatke obradili na osnovu vašeg pristanka i želite opozvati pristanak, kontaktirajte nas.

KORISTIMO LI KOLAČIĆE I DRUGE TEHNOLOGIJE ZA PRAĆENJE?

Možemo koristiti kolačiće i slične tehnologije praćenja (poput takozvanih web svjetionika i piksela) za pristup ili pohranu informacija.

KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE PODATKE?

Vaše ćemo lične podatke čuvati onoliko dugo koliko je potrebno za svrhe navedene u ovoj politici privatnosti, osim ako je duži period čuvanja zahtijevan ili dopušten zakonom (poput poreza, računovodstva ili drugih zakonskih zahtjeva).

KAKO VAŠE PODATKE ČUVAMO SIGURNE?

Implementirali smo odgovarajuće tehničke i organizacione sigurnosne mjere osmišljene da zaštite sigurnost svih ličnih podataka koje obrađujemo. Međutim, imajte na umu i da ne možemo jamčiti da je sam internet 100% siguran. Iako ćemo se potruditi zaštititi vaše lične podatke, prijenos ličnih podataka u naše usluge i s njih na vlastitu odgovornost. Uslugama biste trebali pristupiti samo u sigurnom okruženju.

DA LI AŽURIRAMO OVU POLITIKU PRIVATNOSTI?

S vremena na vrijeme možemo ažurirati ovu politiku privatnosti. Ako unesemo bitne izmjene u ovu politiku privatnosti, možemo vas obavijestiti ili vidljivim objavljivanjem obavijesti o takvim promjenama ili izravnim slanjem obavijesti. Predlažemo vam da često pregledavate ovu politiku privatnosti kako biste bili informirani o tome kako štitimo vaše podatke.

KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI U VEZI SA POLITIKOM PRIVATNOSTI?

Ako imate pitanja ili primjedbe o ovoj politici, možete nam poslati e-mail na porcija.zdravlja@gmail.com